AKRYYLI

Akryylivärit ovat tehdessä vesiohenteisia, mutta kun ne kuivuvat niin niistä tulee vedenkestävä pinta. Akryylivärejä voidaan ohentaa pelkällä vedellä tai ohentamiseen tarkoitetulla maalausnesteellä. 


Siveltimet kannattaa pestä pelkällä vedellä heti kun lopetat maalaamisen. Jos akryylimaali ehtii kuivua siveltimeen niin sen saa pois "pen cleaner" - nimisellä tuotteella. Vaatteista akryyliväri ei kuivumisen jälkeen juurikaan lähde, varaa siis sellaiset vaatteet mitkä saavat sotkeutua.


Akryylimaaleista jää ilman lisäaineita mattapinta. Jos haluat kiiltävän pinnan niin sen voi tehdä joko kiiltävällä maalausnesteellä heti maalatessa. Maalipinnalle voi myös kuivumisen jälkeen levittää kiiltoa lisäävän vernissakerroksen. 


Akryylivärien hinta kertoo aika paljon sen laadusta. Kalliimmissa akryylimaaleissa on enemmän pigmenttejä ja niillä saadaan tehtyä voimakkaita väripintoja. Edulliset akryylivärit sisältävät vähemmän väriaineita ja niillä ei pysty tekemään niin kirkkaita värialueita. 


Olemme luoneet värien etsimistä helpottamaan osion "akryylivärien erikoisvärit", josta löydät eri värisarjojen kulta-, hopea-, pronssi- sekä neonvärit.