AKVARELLI & GUASSI

Akvarellivärit tai vesivärit, molemmat yhtä hyviä sanoja samasta tekniikasta.


Vesivärit ovat nimensä mukaisesti täysin vesiliukoisia värejä, ne eivät kuivumisen jälkeenkään tule vedenpitäviksi. Pigmentin lisäksi vesiväreissä on mukana jotain liima-ainetta mikä saa värin kiinnittymään paperiin. Akvarellien läpikuultavuutta pidetään yhtenä tärkeimmistä ominaisuuksista. Yhdellä vesivärinapilla voidaan maalata hyvinkin erilaisia valööripintoja riippuen siitä miten paljon maalatessa on vettä värin seassa.


Mitä eroa on halvalla ja kalliilla vesivärillä? 

Kalliit vesivärit sisältävät edullisia enemmän pigmenttiä ja näin niillä saadaan maalattua paljon kirkkaampia väripintoja. Lisäksi kalleilla väreillä saadaan tehtyä helpommin kauniita väriliukumia tummasta vaaleaan. 


Mitä eroa on vesiväreissä, peiteväreissä ja guassiväreissä?

Vesivärit ovat eniten läpikuultavat värit ja niillä pystytään tekemään parhaiten ilmavia ja kevyitä maalauksia. Guassivärit ovat niin voimakkaita värejä, että niillä pystytään jopa maalaamaan peittävästi edellisen värikerroksen päälle. Guassivärit ovat siis erittäin värikylläisiä ja niissä on voimakkaat pigmentit. Peitevärit ovat näiden kahden välistä peittävyytensä puolesta. Vesivärejä, peitevärejä ja guassivärejä pystytään hyvin sekoittamaan samaan maalaukseen riippuen miten peittävää pintaa halutaan tehdä.


Haluan maalaukseeni hieman blingblingiä, miten se onnistuu?

Myynnissämme on Aqua Bronze -sarja jossa on metallivärejä esimerkiksi kulta ja hopea. Nämä värit toimivat normaalin vesivärin tavoin ja niillä saadaan helposti lisättyä arvometallien tuntua akvarellimaalauksiin. 


Piirtämisen ja maalaamisen välimuotoon meillä on myynnissä erilaisia puukyniä, jotka toimivat vesivärien tavoin. Osastolla "akvarellikynät" löydät erilaiset vesivärimaalaamiseen tarkoitetut kynät.